Yahyalı Şantaj Skandalında Yeni Gelişme
Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde biri kadın 3 kişinin oluşturduğu şebeke, iş adamlarına ve esnafa kaset tuzağıyla şantaj yaptı.
İlçenin önemli iş adamlarının düştüğü tuzaktan kurtulmak için on binlerce lira para ödediği iddia edildi.
Yahyalı ilçesinde yaşayan ve bir çok sektörde faaliyet gösteren iş adamlarını önce belirleyip, ardından kendisine kur yapmasını ve tavlamasını sağlayan bir kadın, beraberindeki iki erkekle birlikle birlikte müthiş bir tezgah kurdu. Aralarında petrolcü, müteahhit, sarraf gibi önemli iş adamlarının yanı sıra bir çok esnafa da aynı şekilde tuzak kuran kişiler, yakayı ele verdi.
Erkeklerin kendisini tavlamasına müsaade eden ve onlarla zamanla birlikte olan bir hayat kadını, ardından bu kişilerin video görüntülerini ve fotoğrafını gizlice çekerek şantaj malzemesi yaptı. Bu yolla bir çok kişiden on binlerce lira para kazandığı öğrenilen grubun, parası olmayanlara ise senet imzalatma yöntemiyle borçlandırdığı iddia edildi.
Muhbirhaber.com internet sitesinde yer alan habere göre, kadın önce erkeklerin kendisini tavlamasına müsaade ederken, ardından devreye giren erkekler ağabey rolüyle ortaya çıkıyor. Kişileri önce korkutarak ardından eşlerine söylemek bahanesiyle korkutan ve on binlerce lira şantaj yapan kişiler, polis tarafından yapılan ihbar nedeniyle önce göz altına alındı. Ardından tutuklu yargılanmak üzere ceza evine gönderildi.
Kaynak: Kayseri Tempo – Haber: Yavuz YIKILMAZ (Muhbir Haber)