Kayseri’yi sağanak vurdu! Yahyalı’da dere taştı!
Kayseri’nin Yahyalı, Pınarbaşı ve Yeşilhisar ilçelerinde sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.
Yahyalı’da şiddetli yağış sonucu Mendeme Deresi taştı. Taşkın nedeniyle Kirazlı Mahallesi yolu kısa süre trafiğe kapatıldı. Karaköy’de de sel suları ekili araziler ve yollara zarar verdi. Dağlık alandan kopan sular kaya parçalarını da beraberinde getirirken, parke taşlarını da yerinden söktü. Bazı evleri de su bastığı mahallede sel suları ekili arazilere de zarar verdi.
Yahyalı Belediyesi ekipleri, zararın giderilmesi ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bölgedeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Öte yandan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk de incelemelerde bulunmak için bölgeye gitti.
Pınarbaşı ilçesinin Pazarören ve Yeregeçen mahallelerinde de şiddetli yağış sonucu tarım arazilerini su bastı. Yeşilhisar ilçesinde de kanallardaki su seviyesi arttı. Öğle saatlerinde başlayan ve kısa sürede etkili olan sağanak yağış, Kayseri’de hayatı olumsuz etkiledi. Yağışın ardından Yeşilhisar ilçesinde sel meydana gelirken Kayseri – Niğde karayolu da sular altında kaldı. Güvenlik nedeniyle karayolunda araçların geçişine izin verilmezken, ekiplerin çalışmaları sürüyor.