Arabaşı

İlçemizde özellikle kış aylarında un ve un yağ karışımından oluşun meyhane tavuk ve kurutulmuş cin biberden faydalanılarak yapılan arabaşı hemen her evde yıllık en az 10 defa yapılarak misafirlere ikram edilir.
Hamur için gerekli malzemeler: Kapsamına göre miktarı ayarlanan un, tuz,su araç olarak da tepsi, tencere vs.
Çorba için gerekli malzemeler: Büyük tencere dolusu su, yarım kilogram salça, bir kase un, bir kase yağ, bir adet tavuk veya hindi, 6-7 adet acı biber, yeterli miktarda toz biber ve tuz.
Hamurun yapılışı: Büyük tencereyle su kaynatılırken, içerisine azar azar dökülen un, oklava ile devamlı çırpılır. Ye- terince tuz atılır, hamur kulak memesi yumuşaklığına gelincekadar oklava ile karıştırılır. Ateşte 5-6 dakika pişirildikten sonra sinilere dökülür. Hamurun sinideki kalınlığı iki santimetreyi geçmez. Hamur soğumaya terkedilir.
Çorbanın yapılışı: Büyük bir tencerede su kaynatılır. İçine yeterince tuz ve acı, yeşil biber atılır. Daha sonra tavada meyhanesi hazırlanır. Yarım kase yağ eritilir, içerisine un konulur, pembeleşinceye kadar kavrulur. İçerisine salçası konulur. Bir-iki dakika daha kavrulduktan sonra su ile özenir ve çorbanın üzerine dökülür. Pişmiş olan tavuk parça parça çorbanın içerisine konulur, çorbanın suyu yaklaşık 90 dakika kaynatılır. Artık çorbamız servise hazırdır.
Hamur sinisinin ortasına çorba tasının sığacağı kadar yer açılır. Tas buraya yerleştirilir, çorba sıcak ve devamlı olarak servis yapılır. Kaşıkla kesilen hamur parçası,çorba suyuna batırılarak çiğnenmeden yutulur. Arap aşının Araplar’la bir ilgisi olmayıp tamamen soğuk karasal iklim yiyeceğidir. Yozgat ve Sivas haricinde Anadolu’nun hiçbir yerinde bilinmeyen bu yöresel orta yemeğinin asıl adı “ara aşı”dır.